maanantai 9. syyskuuta 2013

Praha osa 4, Ruokaa ja juomaa

Syökää, juokaa, tuokaa ruokaa!

Saapumispäivänä pyyhkäsimme suoraan lentokentältä tutustumaan ensimmäiseen vierailukohteeseen. Sinne oli järjestetty lounas paikan päälle.

Tarjolla oli mm pizzaa, sämpylöitä ja virvokkeita, sekä jälkkäriksi kaikenlaista makeaa.

Special menu for "Pulmu"
Tästä tehtiin ihan älyttömän iso numero, ja lopulta tästä kehittyi melkoinen vitsi.
Special menu!

Ruokarajoitteisen pizza: Munakoisoa, kanaa ja basilikaa!
Ei juustoa, kinkkua, omenaa, kaalia tai sieniä :D

 Jälkiruuaksi äkkimakeita leivoksia

 Tai paistettuja pikku pullasia.

 Tai erittäin käsiteltyjä keinoaineita :D

Vasta tämän jälkeen pääsimme hotelliin. Nopeasti laukut huoneeseen, matkavaatteiden vaihto ja viereiseen kuppilaan katsomaan sitä itseään.. Tsekki OLUTTA!

 Ja koska ollaan tsekeissä riittää juotavaksi olutta.

Staropramen

Budweiser Budvar

Pilsner Uruquell

Sitten olikin aika jo hiippailla takaisin hotellille ja valmistautua illastamaan.

Ensimmäisenä iltana söimme päivällistä kunnantalon kellarissa Plzenska ravintolassa. Se on erikoistunut tsekkiläisiin perinne ruokiin.

 Komeat puitteet

 Tosin tässä vaiheessa vielä epäilimme joutuvamme vessaan syömään :D

 Ruokajuomana Pilsner Uruquell

 Gulassikeitto

Paikallinen liharuoka. Jostain syystä tämä vaihdettiin minulle kana-annokseksi, joka ei ollut edes kuvaamisen arvoinen. Höyrytettyjä kasviksia, keitettyjä perunoita ja höyrytetty kanan pala. 

 Jälkkäriksi lettu, jäätelöä ja siirappia
Alkuruoka ja jälkkäri olivat parhaat.


Aamupalalta löytyi hapankirsikka marmelaadia. Suosittelen maistamaan jos ei tykkää äkkimakeasta. Muutenkin hotellin aaminainen oli melkoisen kattava. Löytyi tuoretta kurkkua ja muuta vihannesta, paistettua munakasta, bratwursteja, pekonia, leipää, croisantteja, pullaa, jugurttia, pähkinää, leipää yms. yms.

 Kakkospäivän menu Villa Romanticassa Kolinissa.


Oli niin nälkä että alkuruoka(lihakeitto) ja pääruoka (härän niskaa, perunoita ja kirsikkatomaattia) jäi kuvaamatta. Varmasti tällä maisemallakin oli tekemistä asian kanssa.

 Oluen sentään muistin. Uruquellilla mennään.

 Jälkkärinä oli lime-basilika-valkkari smoothie, vaikka listalla sitä kutsuttiin sorbetiksi.

 Viimeisen illan viimeinen ateria oli Stoleti ravintolassa.

 Oluena Breznak

 Alkupalana kuumennettua briejuustoa, salaattia ja hapankirsikka hilloketta. Tämä oli henkilökohtainen speciaalini, sillä muut saivat kalaa, joka on minulta kielletty. 

 Pääruokana jälleen kanaa(pahoittelen kuvan laatua). Kanan kanssa on höyrytetyt perunat, paistetut porkkanat ja raastettua piparjuurta. Muut söivät jälleen kalaa, joten special menu oli jälleen edessä :D

 Jälkkäriksi oli mustikka pyrettä ja juustokakkua. Nami-nami. Tämä sentään oli liki kaikilla sama :)

 Viimeisen päivän lounas oli sitten pakollinen purilainen. Ei liene kellekkään yllätys jos sanon että odotan tätä brändiä takaisin Suomeen.

Jälkkäriksi nautittiin kahvia ja vadelma sorbettia.

 Torilla löytyi marjoja ja mm sitä ihanaa hapan kirsikkaa

 Kuumana päivänä on pakko juoda. Koska olut tökkii jo melkolailla niin juomaksi valikoitui virgin mojito, eli alkoholiton versio.

Myös Mospi oli reissussa, mutta se kertokoot oman tarinansa ;)

Seuraava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, kiva kun kävit!